O PIŠKOTKIH

 

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

 

KAJ SO PIŠKOTKI?

 

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

 

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

 

 

Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa "piškotka" naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd).Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

 

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

BALANCEID: uporablja se za identifikacijo strežnika, ki je aktiven na vašo zahtevo. Namen je izboljšanje delovanja spletne strani. Piškotek ne shranjuje nobenih osebnih podatkov.

Sejni piškotki: služijo za shranjevanje začasnih informacij.

 

Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv): služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanju na spletnih mestih brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.

 

Facebook (reg_fb_gate, reg_fb_ref, datr): služijo za slednje učinkovitosti registracije, ugotavljanju kako je uporabnik prišel na Facebook prvotno, ko si je ustvaril račun.

 

Google Map (SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF): služijo za merjenje števila in za sledenje obnašanja uporabnikov Google Maps.

ID za DDV: SI23407891

Matična številka: 3660087000

TRR odprt pri Deželna banka Slovenije d.d.,

IBAN: SI56 1910 0001 0327 741, SWIFT: SZKBSI2X

TRR odprt pri Nova Ljubljanska banka d.d.,

IBAN: SI56 0254 4025 9910 908, SWIFT: LJBASI2X

SLOMETAL Trgovina in posredovanje d.o.o

Ulica Gradnikove brigade 6

5000 Nova Gorica

Slovenija

 

tel.: +386 8 2050870

fax.:+386 8 2050872

OSTANITE V STIKU

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

email: info@slometal.si

Slometal 2018© all rights Reserved  | piškotki